3 Haziran 2015 Çarşamba

Etli Kömbe


Yengemin yaptığı Etli kömbenin hangi yöreye ait olduğunu inanın ben de bilmiyorum. Yıllar sonra etli kömbenin tadını özlediğimi fark ettim ve internette araştırma yaptım. Biz Hataylıyız. İnternette Malatya ve Osmaniye'ye ait etli, kömbe tarifleri buldum. Denemeye karar verdim. İlk denemem olmasına rağmen lezzeti oldukça güzel oldu, bu yüzden blogumda da bu tarife yer vermek istedim. Bana yapılışı da oldukça pratik geldi, bakalım siz beğenecek misiniz?

Malzemeler:
Hamuru için

5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Alabildiği kadar ılık su
1,5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı un

İç malzemesi için:

250 gr kıyma
1 orta boy kuru soğan (Rondodan geçirilmiş)
İsteğe göre maydanoz
Yeteri kadar tuz
Pul biber, karabiber

Harç için:

Yoğurt
Zeytinyağı

Yapılışı:
Hamur tüm malzemeler ile yoğrularak yarım saat kadar üzeri örtülüp dinlendirilir.
Diğer tarafta iç malzeme hazırlanır.
Hamur 6 bezeye ayrılır ve merdaneyle her bir bere tepsi büyüklüğünce açılır. Tepsiye yağlı kağıt serilir ve ardından ilk açılan yufka tepsiye yayılır. Yufkanın üzerine yoğurt ve zeytinyağıyla hazırlanan harç sürülür. Daha sonra ikinci yufka açılır ve üzerine gene harç sürülür. Kıymalı iç göz kararı ikiye ayrılır, yarısı ikinci yufkanın üzerine iyice yayılır. Sonra 3. kat, ardından yoğurt ve zeytinyağlı harç, ardından dördüncü yufka ve harç ardından geri kalan iç malzemesi konularak, beş ve altıncı yufkalar da aralarına harç sürülerek üst üste yerleştirilir. Sonra kömbe keskin bir bıçakla baklava dilimleri şeklinde çapraz olarak kesilir. Üzerine kalan harç iyice sürülerek 200 derece fırında alt ve üst kısımları iyice kızarana kadar pişirilir.

Tadı oldukça güzel oluyor, denemenizi tavsiye ederim.

Sofralarınızın sevgiyle tatlanması dileğiyle...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder